SINDS 2017

FC Kakatua

FUTSAL

Statistieken

Actieve Jaren

0

Aantal Leden

0 +

Gespeelde Wedstrijden

0 +

Gewonnen Prijzen

0

Prijzen

0

EUROPEAN
CUP

3x

Kampioen Zaanstreek

3x

Nederlands Kampioen

4x

Beker

1x

Wereldkampioen

0

LEAGUE
CUP

3x

FIFA Club World Cup

3x

European Super Cup

4x

KNVB

1x

World Cup

Tijdlijn

2017

Oprichting FC Kakatua

Opgericht in 2017 als vriendenteam

2023

de Koepel

In seizoen 2023 / 2024 zijn er 2 teams vertegenwoordigd in de koepel (recreatie/prestatie)

2024

Samenvoeging Molukse Teams

Tekst

2025

4 Teams Vertegenwoordigd KNVB

Tekst

Geschiedenis

In het hart van de Zaanstreek ontstond in 2017 een bijzonder initiatief. Een groep vrienden, gedreven door hun passie voor voetbal en gemeenschapszin, richtte FC Kakatua op. Wat begon als een enkel team in de lokale koepelcompetitie, groeide uit tot een club met een duidelijke visie en ambitie.

In het seizoen 2023/2024 markeerde FC Kakatua een belangrijke mijlpaal. De club breidde uit met een tweede team, waardoor zowel recreatieve spelers als meer competitief ingestelde voetballers een plek vonden binnen de vereniging. Deze uitbreiding weerspiegelde de groeiende betrokkenheid en het toenemende talent binnen de club.

De ware sprong voorwaarts is echter gepland voor het seizoen 2024/2025. FC Kakatua zal dan met alle teams de overstap maken naar de KNVB, waarmee ze officieel deel uitmaken van de nationale voetbalgemeenschap. Deze overstap belooft niet alleen een nieuw niveau van competitie, maar bevestigt ook de ontwikkeling en professionalisering van de club. Met deze stap zet FC Kakatua zich stevig op de kaart als een club die niet alleen de sportieve, maar ook de sociale kernwaarden hoog in het vaandel heeft staan.

Dus van een bescheiden begin als een vriendenteam tot de grote ambities op nationaal niveau, FC Kakatua blijft trouw aan zijn roots terwijl het nieuwe hoogten bereikt.